Lopende cursussen

Kleuterdans

Danslessen voor de allerkleinsten van 3 jaar tot 5 jaar. Deze cursus is een mix van al wat leuk is om op te dansen. Dit kan zowel een choreo zijn op de grootste hit van het moment, als een zacht en expressief nummer waar veel gevoel kan in gelegd worden. En natuurlijk hoort daar ook een grote portie plezier bij!

Lesgevers: Kjenta & Naio

Leslocatie: Varsenare

G-DANS

Dansen is voor iedereen! G-dans is een zeer laagdrempelige cursus speciaal voor personen met een beperking. Dansen is een universele taal, met veel mogelijkheden. Het is gezond voor lichaam en geest en het is nog leuk ook!
I
n onze G-dans danst iedereen naar eigen kunnen, plezier hebben staat centraal!

Lesgevers: Kjenta & Naio, Jantina

Leslocatie: Varsenare

BALLET

Balletdansen is zeer populair over de hele wereld, en het leren van deze dansvorm kan helpen bij het ontwikkelen van een sterk lichaam, ruimtelijk en ritmisch inzicht, en verbetering van de coördinatie. In deze lessen zullen de aller kleinsten de basis leggen voor ballet.

LesgeversCaithlin

Leslocatie: Snellegem

 

Bachata Moderna

Ons doel, … iedereen kennis te laten maken met de afro-cubaanse-dominicaanse danscultuur in een sfeer waar wij bijleren en social dance hoog in het vaandel dragen.

De instapdrempel is dus laag en naast onze professionele aanpak houden wij competitie buiten onze deuren. Kom gerust een kijkje nemen op één van onze gratis proeflessen, oefen- of dansavonden.

Lesgevers: Bruno & Ingrid

Leslocatie: Varsenare

POM-Dance

Pom dance
We’re going to bring it on!
Je leert energieke danspasjes met pompons, strakke armbewegingen en veel verschillende formaties. Daarnaast doen we heel wat leuke stunts. Je hebt geen ervaring nodig, enkel veel enthousiasme.
The most important thing is to have fun!
Deze cursus kan gevolgd worden vanaf 8 jaar.

Lesgevers: Talitha

Leslocatie: Jabbeke

Liliane & Johan
Cubaanse Salsa

Naast het inoefenen van figuren is gezelligheid onze troef. Iedereen is er welkom met of zonder danservaring, alleenstaand of koppel.

Ons doel, … iedereen kennis te laten maken met de afro-cubaanse-dominicaanse danscultuur in een sfeer waar wij bijleren en social dance hoog in het vaandel dragen.

De instapdrempel is dus laag en naast onze professionele aanpak houden wij competitie buiten onze deuren. Kom gerust een kijkje nemen op één van onze gratis proeflessen, oefen- of dansavonden.

Lesgevers: Bruno & Ingrid

Leslocatie: Varsenare

 

STREETdance

Onze streetdance lessen bestaan uit verschillende stijlen en technieken. Er wordt gebruik gemaakt van bekende en minder bekende muziek. Dit zorgt voor een leuke variatie aan choreo’s. Je hoeft niet de ster van de dansvloer te zijn, zolang je maar geniet! Het plezier van de danser staat bij ons voorop! Deze cursussen zijn gemaakt voor iedereen vanaf 6 jaar.

Lesgevers: Delphine, Jantina

Leslocatie: Varsenare

clipdance

Hou je van dansen? Wil je starten of opnieuw beginnen met dans? Dan is deze cursus iets voor jou! Dans is een heerlijke manier om je zowel fysiek als mentaal te ontplooien en je goed in je vel te voelen, ongeacht leeftijd, lichaam of voorkennis. Bij streetdance voor volwassenen kan iedereen zich uitleven en geweldige choreo’s leren op eigen niveau.

Lesgevers: Jantina, Liliane

Leslocatie: Jabbeke & Varsenare

Fitdace - Saltumba

Een cocktail van discodans, lichte cardio, salsa en merengueritmes… en af en toe een zottigheidje er tussen. Lekker bewegen op vrolijke opzwepende muziek en bovendien met plezier werken aan je figuur. Deze danslessen kunnen al gevolgd worden vanaf 8 jaar.

Lesgevers: Julie

Leslocatie: Varsenare

 

Koppeldans

Dansen is een heel mooie en gezonde sport. Alles staat op actief, je spieren, je hersenen en je gevoel. En je kan dit nu nog eens met je partner of vriend(in) doen! Wat is er dan nog leuker?! Tijdens deze cursus leer je spelenderwijs, ontspannen en ongedwongen maar doelgericht de Swing, jive, Cha-Cha-Cha, Tango, Quickstep, Wals… Bovendien geeft koppeldans je meer zelfvertrouwen en je geniet een belangrijke sociale functie.

LesgeversLiliane & Johan

Leslocatie: Varsenare

Creatieve jazz

Creatieve Jazz bij Dansclub VARYA brengt verhalen tot leven door middel van artistieke en originele danschoreografieën. Tijdens de lessen worden basistechnieken van modern en jazz aangeleerd.  Vaak wordt er een creatieve toets gegeven aan de choreo. Dit kan heel breed gezien worden, vb. bij de keuze van het muzieknummer, maar ook in de keuze van verhaallijnen waarbij elke danser zijn rol krijgt. Wij werken op een manier waarop iedereen zich kan uitdrukken. Deze cursus kan gevolgd worden vanaf 16 jaar maar kan ook jonger in overleg met de lesgever. Er is geen specifieke danservaring vereist, iedereen is welkom.

Lesgevers: Bo

Leslocatie: Jabbeke

Verfijning

Het A-team werd opgericht voor dansers die naast hun cursus nog net dat tikkeltje meer willen. In de lessen wordt gewerkt aan lichaamshouding, flexibiliteit, spierkracht en uithouding, elegantie, muzikaliteit, evenwicht, coördinatie, expressie, ademhaling… Elke choreo is opnieuw een uitdaging, maar zorgt ervoor dat je kennis maakt met verschillende stijlen en technieken.

Deze cursus kan gevolgd worden indien je reeds een andere cursus volgt bij Dansclub VARYA vzw.

Lesgevers: Jantina

Leslocatie: Jabbeke

LaBlast

LaBlast is een total body workout gebaseerd op ballroom en latin dansen zoals Cha-Cha-Cha, Jive, Salsa, Merengue, Disco, Samba en Paso Doble. Je werkt aan conditie, spierversterking, ritmegevoel en je wordt er vrolijk van.

IEDEREEN KAN HET!

Het sociale aspect en plezier maken, hebben hier de bovenhand. Als LaBlaster kan je zelf kiezen hoe zwaar de les zal worden. Iedereen kan elke les starten.

Lesgevers: Jantina

Leslocatie: Jabbeke

LaBLast: 14+ -> ma 19.30u – 20.30u
                         -> wo 19.30u – 20.30u

Tarief: 10 beurtenkaart €55

Onze Filosofie

Dansclub VARYA vzw is in 1987 ontstaan uit een groep vrienden met passie voor dans. Door het stijgense succes en het steeds groeiende aantal leerlingen kwamen er telkens nieuwe cursussen bij.  

Danslcub VARYA is een hartelijke en vooral sociale vereniging. Wij bieden meerdere dansstijlen voor verschillende leeftijden. Naast het aanleren van danspassen en aandacht voor een gezonde conditie, verzekeren wij een portie fun en gezellig socializen, op en naast de dansvloer.

Dans met je hart en je voeten zullen volgen!